Kategori

Isi Kandungan

Followers

Promosi Blog Anda

Daftarkan Blog Anda Disini...Percuma

Beza Ghairah Lelaki & Wanita

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus Friday, January 22, 2010 0 comments

AWAS!! HANYA UNTUK YANG DAH KAHWIN AJE!!!


Tanpa ghairah, seks takkan menjadi. Malah ghairah jugalah yang akan memastikan hubungan seks itu mampu memberi kepuasan. begitulah pentingnya perasaan ini. Namun ramai yang tidak mengetahui bahawa ghairah sekss bagi lelaki dan wanita sebenarnya sangat berbeza.Lelaki Mudah Terangsang

Bial membicarakan tentang ghairah seksual, lelaki menganggap bahawa hubungan seksual lebih menjurus kepada keperluan fizikal semata-mata. Hal inilah yang menyebabkan kaum lelaki lebih mudah terangsang. Berbeza dengan wanita, mereka menganggap bahawa hubungan seksual adalah momen mencurahkan rasa cinta dan sayang kepada pasangan. Umumnya ia kerana perasaan wanita itu lebih halus daripada lelaki.Umur Bertambah, Ghairah Wanita Menurun

Berbeza dengan lelaki yang ghairahnya kekal malah makin meningkat seiring pertambahan usia, wanita pula sebaliknya. Ghairah wanita takkan selamanya membara terutama bila memasuki usia 30-an. Peningkatan usia menyebabkan ghairah kaum wanita akan semakin menurun. Fasa ini dikenali sebagai menopous. Terutama lagi pada wanita yang sibuk bekerjaya menyebabkan mereka mudah letih hingga malas untuk melakukan hubungan seksual.Ghairah Lelaki Cepat Berakhir

Ghairah seks seorang lelaki sangat mudah dikenali, ia ditunjukan melalui ereksi. Pola ghairah mereka sangat cepat, dimulai dengan respons seksual, kemunculan hasrat untuk seks, kemudian ghairah dan nafsu yang diakhiri dengan orgasma.


Sementara ghairah seks kaum hawa pula ditandai dengan penghasilan cairan dan pembesaran klitoris. Pola ghairah seksual wanita pula cenderung dimulakan dengan ikatan empsional, saling sayang dan sikap prihatin pasangan. Setelah mereka merasakan hal itu, barulah muncul ghairah dan tarikan untuk seks.Lelaki Lebih Cepat Orgasma

Dalam hal orgasma pula, berbanding dengan wanita, lelaki memerlukan masa lebih sedikit untuk mencapainya. Rata-rata mereka hanya memerlukan waktu empat minit dari hubungan seks dimulakan hingga ejakulasi. Wanita pula biasanya memerlukan 10 hingga 11 minit untuk memperoleh orgasma.Wanita Lebih Menikmati Permainan Seks

Ketika sudah memasuki fasa intim, wnaita selalunya cenderung menikmati permainan seks berbanding lelaki hingga menyebabkan mereka memerlukan lebih banyak masa untuk terangsang. Perkara ini banyak disebabkan faktor lelaki yang memegang peranan sebagai 'pengarah' dalam sesuatu perhubungan intim sementara wanita lebih santai menikmati rangsangan tanpa banyak melakukan aktiviti.Fakta lainnya, 75 peratus lelaki mengatakan mereka selalu mencapai orgasma ketika melakukan hubungan seks sedangkan wanita hanya 26 peratus saja yang mencapainya ketika melakukan seks.


Bagi mereka yang menghadapi masalah penurunan ghairah sewajarnya mencari jalan penyeselaian sebelum ia menjejaskan aspek kehidupan seksual. Mereka harus mencari punca ia berlaku dan cara mengatasinya. Ghairah seks mungkin berkurang akibat faktor stres, keletihan dan juga masalah kesihatan. Sewajarnya berterus terang dengan pasangan anda tentang masalah yang anda hadapi ini agar masing-masing memahami keadaan.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Cara Selamat Tingkat Tenaga Seks

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments

AWAS!! HANYA UNTUK YANG DAH KAHWIN AJE!!!


Ramai antara kita yang sanggup melakukan pelbagai perkara untuk meningkatkan kekuatan seksual. Tanpa mengira wang dan risiko yang bakal mereka terima, ada yang sanggup menggunakan ubatan tradisional dan juga moden yang belum dipastikan keberkesanan bagi memastikan mereka kuat dari segi tenaga batin.


Namun tahukah anda terdapat cara yang lebih mudah untuk anda mencapai kekuatan seksual tanpa perlu berbelanja besar dan berhadapan dengan risiko. meh kita kongsi bersama...


ANGGAP DALAM BULAN MADU
Ingatkah anda kali pertama anda melakukan hubungan seks dengan pasangan? Semuanya mengakui merasakan sesuatu yang indah dan istimewa. Hidupkan kembali kenangan berciuman, berpelukan, bernesraan dan cumbuan-cumbuan saat itu terhadap pasangan anda. Si dia pasti akan merasakan ghairahnya menggelora kembali.BUANG DENDAM LAMA
Buanglah segala perasaan dendam pada pasangan sekiranya ada meskipun ia menyakitkan. Maafkan dan lupakan semuanya. Setelah anda membuang perasaan tersebut inilah saat anda bersama pasangan meneguk kenikmatan dari kebahagian bersama.BERGEMBIRALAH
Seks juga seperti aktiviti rekreasi yang menyenangkan. Ciptalah kembali kegembiraan dan kebahagian yang pernah anda alami terus-menerus setiap kali berhubungan seks dengan pasangan.
BERSENAMLAH
Senaman dan bergerak badan membantu melancarkan peredaran darah, membuat tekanan darah menjadi normal dan teratur, serta memperkuat stamina. Aturkan jadual untuk anda melakukan senaman walaupun sekejap.AMBIL MAKANAN SIHAT DAN VITAMIN BILA PERLU
Makanan berlemak tinggi akan memberi kesan buruk terhadap kesihatan tubuh dan hasrat seksual anda. banyakkan pengambilan buah dan sayuran segar, ikan segar dan makanan tanpa lemak. lengkapi makanan dengan multivitamin dan dapatkan nasihat doktor untuk mengetahui apakah anda perlu vitamin tambahan atau tidak.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Wajah Yang Tersayang

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments


Cuba pandang wajah suami, apa yang dirasa?

Kekadang dengan memandang wajah pasangan mampu menilai tahap perkahwinan kita. petanda dan petunjuk datang dari banyak cara, salah satunya itulah; cuba memuhasabah perasaan kita apabila memandang wajah pasangan terutama tatkala beliau tidur.

Andai yang hadir dalam hati adalah kasih dan sayang serta cinta yang mendalam, maka tahniah, tahap perkahwinan kita masih diselubungi semaraknya mawadah dan rahmah anugerah Ilahi.


Namun, sekiranya tiada getaran cinta tatkala menatap wajah pasangan, muhasabah perlu dilakukan lebih jauh. kesan dalam hati apa kehendak kita dalam kehidupan, kerana perkahwinan adalah kehidupan sebenar kepada yang berkahwin.

Mengapa perlu ada cinta? ehh.. cinta adalah nadi kehidupan. malah sabda Rasul Junjungan:

Mereka yang tidak berkasih sayang sesama mereka di bumi, makhluk di langit turut tidak mengasihi mereka.

dan..

Doa ibu itu lebih makbul kerana mereka makhluk yang penuh dengan kasih dan sayang.

Pastikan pandangan kita pada pasangan diiringi dengan rasa cinta yang tulus dan ikhlas. perasaan cinta yang lahir dengan ehsan Ilahi dan kerana NYA semata.

Hanya perasaan cinta yang ikhlas mampu mengatasi rasa benci, menyampah, sakit hati atau langsung tiada perasaan. ingatlah, bercinta itu keperluan, janganlah dibiarkan hati kosong tanpa cinta kerana banyak yang negatif akan bertandang.

Yakinlah, hidup ini terlalu singkat untuk tidak merasa hadirnya cinta.

Hapuskanlah kelukaan, buanglah kesakitan, lempar jauh kesengsaraan, sebaliknya cambahkanlah bibit cinta baru dalam hati kita untuk seorang insan bernama suami kerana sesungguhnya dialah yang dijodohkan oleh Yang Maha Adil Mengaturkan untuk menjadi jodoh kita buat sepanjang hayat.

Insyaallah, jika cinta yang diberi, maka cintalah yang kita terima.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Di Mana Cantiknya Seorang Wanita?

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 2 comments


Mungkin pada sepasang matanya yang hening yang selalu menjeling tajam atau yang kadang kala malu-malu memberikan kerlingan manja. Boleh jadi pada bibirnya yang tak jemu-jemu menyerlahkan senyuman manis, atau yang sekali-sekala memberikan kucupan mesra di dahi umi juga, ayah, suami dan pipi munggil anak-anak. Atau mungkin juga pada hilai tawanya yang gemersik dan suara manjanya yang boleh melembut sekaligus melembutkan perasaan.


Sejuta perkataan belum cukup untuk menceritakan kecantikan perempuan. Sejuta malah berjuta-juta kali ganda perkataan pun masih belum cukup untuk mendefinisikan tentang keindahan perempuan. Kitalah perempuan itu. Panjatkan kesyukuran kehadrat Tuhan kerana menjadikan kita perempuan dan memberikan keindahan-keindahan itu. Namun, betapa pun dijaga, dipelihara, dibelai dan ditatap di hadapan cermin saban waktu, tiba masanya segalanya akan pergi jua. Wajah akan suram, mata akan kelam. Satu sahaja yang tidak akan dimamah usia, sifat keperempuanan yang dipupuk dengan iman dan ibadah.

Anda ingin lebih cantik dan menarik??

* Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai “hiasan mata” anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.

* Oleskan “lipstik kejujuran” pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.

* Gunakanlah “pemerah pipi” anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon Iman.

* Pakailah “sabun Istighfar” yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.

* Rawatlah rambut anda dengan “Selendang Islami” yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki yang merbahayakan.

* Hiasilah kedua tangan anda dengan gelang Tawadhu’ dan jari-jari anda dengan cincin Ukhuwwah.

* Sebaik-baiknya kalung anda adalah kalung “kesucian”.

* Bedaklah wajah anda dengan “air Wudhu” nescaya akan bercahaya di akhirat.

Wallahualam..

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print
Related Posts with Thumbnails

Sekapur Sirih


Salam...Selamat Datang Ke Blog Sagasama ...Ini Merupakan Sambungan Daripada Blog Yang Lama ( blogsagasama.blogspot.com ) Kerana Blog Yang Lama Sudah Terdelete Secara Tidak Sengaja...Semoga Sahabat Sekelian Mendapat Manfaat Dari Blog Ini...

Email dan YM Admin : sagasue@yahoo.com

ADMIN : TIDAK ON LINE

free counter