Kategori

Isi Kandungan

Followers

Promosi Blog Anda

Daftarkan Blog Anda Disini...Percuma

4 Titik Ciuman Pembangkit Ghairah

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus Monday, September 21, 2009 0 comments


Artikel di bawah ini mempunyai unsur 18sx..khusus bagi suami isteri..kalu bukan tu bacalah sekadar ilmiah


Satu ciuman sememangnya penting dalam diari hidup seorang wanita. Bahkan anda sendiri tentu suka, jika pasangan anda tahu menggunakan mulutnya, bukan sekadar berkomunikasi malah melakukan aktiviti lain, namun jangan fokus pada bahagian bibir sahaja, sudah tentu membosankan kadang kadang. Kerana ada 4 lagi bahagian tubuh yang mampu membangkitkan rasa sayang, jika dipraktikkan.

Sendi - Bahagian siku dan bahagian dalam lutut sebenarnya memiliki kulit lebih sensitif. Malah ia tempat paling sempurna untuk dicium. Cubalah gosokkan bibir anda dengan lembut dan tahanlah beberapa saat disitu.

Tangan - Mencium bahagian belakang telapak tangan seorang wanita sudah lumrah. Pun begitu bahagian telapak tangan dan jari juga memerlukan perhatian untuk mendapat sentuhan tersendiri dari bibir anda.

Leher - Leher wanita, semestinya menjadi tempat persinggahan kerana ia merupakan bahagian tubuh tubuh wanita yang paling sensitif untuk dicium yang boleh membangkitkan ghairah. Mesti tegak bulu roma.

Telinga - Ciuman dibahagian telinga juga memberi sensasi tersendiri, terutama didaun telinganya. Bisikkan kata kata manis sementara anda menciumnya. Pasti menarik bukan?

Tentu sahaja teknik diatas membuatkan anda rasa lebih relaks dan dihargai, dengan segala sifat kemanjaan yang diberikan dalam bentuk ciuman. apapun ingatlah, bersihkan mulut anda dahulu sebelum melakukan ciuman..hehe

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Klimaks Wanita

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments


Artikel di bawah ini mempunyai unsur 18sx..maka bacalah ia sebagai bahan ilmiah

Jika membincang soal syahwat wanita, sama seperti lelaki, wanita mempunyai anggota kelamin yang sensitif kepada sentuhan dan wanita dianugerah Tuhan beberapa tempat bahagian tubuh badannya yang boleh menimbulkan keghairahannya jika tempat itu dirangsang seperti payu dara, puting, ketiak, leher, lidah dan mulut.

Jadi, dalam keadaan yang memberangsangkan, anggota sulit wanita akan mengembang, corong faraj akan melega dan lelehan akan keluar dari faraj yang menandakan anggotanya bersedia untuk melakukan hubungan seks penetratif. Sudah tentu dalam keadaan bersedia itu, belaian yang suaminya beri padanya akan meningkatkan tahap rangsangan mendadak dan mencapai tahap kemuncak, maka akan berlaku klimaks.

Klimaks untuk wanita amat cepat dan boleh berlaku berkali-kali.

Jika wanita itu takut, seriau dan tidak dapat belaian yang diinginkan, sudah tentu dia tidak akan mencapai kemuncak kerana tiada rangsangan atau rangsangan tidak sampai kemuncak kerana gangguan.

Yang mustahak ialah anda menambahkan belaian dan sentuhan intim kepadanya supaya dia rasa ghairah dan memudahkannya mencapai kemuncak apabila anda melakukan seks penetratif.
Wanita mudah mencapai klimaks dengan geselan klitoris dan posisi seperti wanita berada
di atas memudahkannya mencapai klimaks.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Bahaya Onani

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 commentsArtikel di bawah ini mempunyai unsur-unsur 18sx..maka bacalah dengan tujuan ilmiah


Beronani sudah menjadi seperti masalah lazim yang dihadapi lelaki kerana banyak soalan diajukan berkaitan ruangan ini. Berikutan itu saya gabungkan beberapa masalah yang kebanyakannya berkaitan ‘ketagih onani’ untuk renungan bersama.

Sebenarnya, dalam bidang perubatan banyak pertikaian mengenai amalan itu, dengan kebanyakan pakar psikologi berpendapat ia satu cara untuk mengenali diri secara mendalam, terutama mengenai tindak balas perasaan syahwat dan kemuncak rangsangan seksual.

Bagaimanapun, mereka tidak menjelaskan apa perlu dilakukan apabila amalan itu bertukar ketagihan kerana saya menerima banyak soalan daripada mereka yang mengaku ‘penagih onani’.

Masalah itu membabitkan semua peringkat usia dengan sebahagian besarnya remaja dan bujang, tetapi golongan berkahwin turut tidak ketinggalan dengan amalan ini, malah ada yang menyifatkan berasa lebih puas dengan beronani.

Anda boleh bayangkan tekanan yang diberi kepada anggota sulit dan sistem syahwat apabila beronani. Jika anda melakukan onani secara luar biasa seperti rangsangan seksual secara kasar dan kuat untuk mengecapi klimaks, mungkin apabila beristeri, anda mendapati bersetubuh dengannya tidak memberi kepuasan seperti anda kecapi secara onani.

Masalah ini dikenali sebagai ‘Traumatic Masturbatory Syndrome’. Yang menimbulkan masalah ialah onani mengakibatkan klimaks anda berlaku dengan cepat, yang jika berterusan dan diamalkan akan mengakibatkan anda tidak dapat bertahan lama apabila mengadakan hubungan seksual sebenar.

Selain itu, jika merangsang anggota sulit dengan ganas sehingga mengakibatkan ia sakit dan bengkak, mungkin satu hari nanti anda mengalami mati pucuk apabila kerosakan lama menunjukkan kesannya.

Ini kerana anggota sulit adalah organ vaskular dan tidak boleh dirangsang dengan keras. Ia hanya sesuai untuk dirangsang melalui salur faraj wanita.

Berkaitan benih dan kesuburan, ia bukan dalam pengaruh onani. Bagi anda yang sihat dan buah zakar berfungsi dengan baik, ia pasti mampu menghasilkan sperma.

Namun, kerosakan buah zakar boleh berlaku pada bila-bila masa ketika melakukan onani. Jika ia berlaku dan menjejaskan kilang sperma, tentu anda akan mandul kerana sperma tidak lagi dihasilkan ‘kilang’.

Sebagai contoh, anda melakukan onani dalam keadaan tidak terkawal seperti pengaruh alkohol, menyebabkan tidak tahu atau sedar ketika itu anda meragut atau mencederakan buah zakar.

Anda hanya menyedari selepas beberapa lama yang buah zakar anda menjadi semakin kecil atau bengkak, dan jika kilang sperma terjejas, anda menjadi mandul.

Sudah tentu perkara yang menyeronokkan sukar dihentikan, kecuali berlaku perkara memudaratkan seperti keradangan buah zakar dan kebengkakan zakar.

Bagaimanapun, sudah terlewat jika tiada cara merawatnya. Mungkin jika zakar terkulai, bengkok atau patah, ada cara rawatan seperti pemulihan dengan pembedahan atau penggunaan alat pemulih.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Senaman Hoki

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments
Print

Main Bunga Api

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments
Malam raya..apa lagi..main bunga api daaa dengan anak2..anak2 tak seberapa..ayahnya yg lebih2 hahaaaaa...Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Petua Membina Sikap Positif

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments

Petua 10 : Dapatkan Model IkutanModel ikutan adalah seseorang yang anda kagum dengan pencapaiannya dan mahu mengikuti jejak langkahnya. Dapatkan beberapa model ikutan terutamanya mereka yang telah berjaya dalam bidang yang anda mahu ceburi.


Namun begitu sebagai orang Islam, model ikutan kita yang pertama pastilah Nabi Muhammad S.A.W.

Selain daripada Nabi s.a.w yang lain semuanya ada kelemahan. Malahan kita tidak boleh nafikan bahawa ulamak juga ada kelemahan sebab itu pendapat ulamak secara ijmak lebih diterima pakai dalam Islam berbanding pendapat hanya seorang ulamak sahaja.

Setelah anda kenal pasti model ikutan anda, cuba dapatkan gambar mereka.

Baca juga kisah hidup mereka. Pelajari bagaimana mereka merancang dan bertindak. Cari potongan kata-kata ucapan mereka yang boleh dijadikan panduan hidup. Selami falsafah hidup mereka dan lihat bagaimana mereka mengatasi setiap masalah yang datang dalam hidupnya. Sebab semakin besar kejayaan seseorang itu maka semakin besarlah cabaran serta masalah yang telah mereka hadapi. Kejayaan dan pengorbanan adalah dua perkara yang sering berada ditempat yang sama. Kejayaan bukanlah apa yang kita miliki tetapi apa yang kita pelajari. Siapa kita dipenghujung kehidupan ini jauh lebih penting berbanding apa yang kita perolehi ketika itu.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print
Related Posts with Thumbnails

Sekapur Sirih


Salam...Selamat Datang Ke Blog Sagasama ...Ini Merupakan Sambungan Daripada Blog Yang Lama ( blogsagasama.blogspot.com ) Kerana Blog Yang Lama Sudah Terdelete Secara Tidak Sengaja...Semoga Sahabat Sekelian Mendapat Manfaat Dari Blog Ini...

Email dan YM Admin : sagasue@yahoo.com

ADMIN : TIDAK ON LINE

free counter