Kategori

Isi Kandungan

Followers

Promosi Blog Anda

Daftarkan Blog Anda Disini...Percuma

Borang Maklumat Keluarga Syed Terengganu

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus Sunday, September 24, 2006 0 comments

"...SALAM SAHABAT AHLUL BAIT SEKELIAN...ANA POHON MAKLUMAT TENTANG ENTUM MASING-MASING (HANYA BERASAL DARI TERENGGANU, BERKAHWIN DENGAN ORANG TERENGGANU, MENETAP DAN BERANAK PINAK DI TERENGGANU...ANA NAK KUMPUL MAKLUMAT DAN REKOD...NI ANTARA CARA NAK POHON MAKLUMAT SELAIN BERGERAK DARI RUMAH KE RUMAH....SELURUH TERENGGANU...SEBAB TU ANA POHON KERJASANA DARIPADA ENTUM SEMUA...SEMOGA SEMUA DIBERKATI...TERIMA KASIH...."

POHON LETAK NOMBOR TEL PEMAKLUM..
SENANG ANA NAK HUBUNGI NANTI..!!!1!


NAMA PEMAKLUM (NAMA PENUH) :
NAMA AYAH (AYAH BIN APA BIN APA BIN APA BIN APA BIN APA BIN APA...) (TERMASUK AL APA) :
NAMA MAK (MAK BINTI APA BIN APA BIN APA BIN APA BIN APA BIN APA...)(TERMASUK AL APA)(JIKA SHARIFAH) :
NAMA ADIK BERADIK TERMASUK PEMAKLUM (SERTA PASANGAN DAN ANAK-ANAK) TERMASUK NO TEL MASING-MASING (JIKA BOLEH) :
NAMA ADIK BERADIK AYAH (SERTA PASANGAN DAN ANAK-ANAK) TERMASUK NO TEL MASING-MASING (JIKA BOLEH) :
NAMA ADIK BERADIK MAK (SERTA PASANGAN DAN ANAK-ANAK) TERMASUK NO TEL MASING-MASING (JIKA BOLEH) :
ALAMAT :
SAYA MENGAKU BAHAWA SEMUA MAKLUMAT DI ATAS ADALAH BENAR BELAKA DEMI MENJAGA KEBAIKAN NASAB BERSAMA.

BERSETUJU

TIDAK BERSETUJUEMAIL PEMAKLUM :

Click here to put a form like this on your site.

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

TV1

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus Sunday, September 17, 2006 0 comments

PERHATIAN..SEELOKNYA GUNAKAN INTERNET DENGAN KELAJUAN MINIMUM 384 KBPS KE ATAS..BARU DAPAT TONTON DENGAN BAIKNYA

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

Rahsia Solat Di Awal Waktu

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus Saturday, September 16, 2006 0 comments

Setiap peralihan waktu solat sebenarnya menunjukkan perubahan tenaga alam ini yang boleh diukur dan dicerap melalui perubahan warna alam. Fenomena perubahan warna alam adalah sesuatu yang tidak asing bagi mereka yang terlibat dalam bidang fotografi.
Sujud menyembah yang Masa Esa

*
Waktu Subuh

Pada waktu Subuh alam berada dalam spektrum warna biru muda yang bersamaan dengan frekuensi tiroid yang mempengaruhi sistem metabolisma tubuh.

Jadi warna biru muda atau waktu Subuh mempunyai rahsia berkaitan dengan penawar/rezeki dan komunikasi. Mereka yang kerap tertinggal waktu Subuhnya ataupun terlewat secara berulang-ulang kali, lama kelamaan akan menghadapi masalah komunikasi dan rezeki.

Ini kerana tenaga alam iaitu biru muda tidak dapat diserap oleh tiroid yang mesti berlaku dalam keadaan roh dan jasad bercantum (keserentakan ruang dan masa) - dalam erti kata lain jaga daripada tidur. Disini juga dapat kita cungkil akan rahsia diperintahkan solat diawal waktu.

Bermulanya saja azan Subuh, tenaga alam pada waktu itu berada pada tahap optimum. Tenaga inilah yang akan diserap oleh tubuh melalui konsep resonan pada waktu rukuk dan sujud. Jadi mereka yang terlewat Subuhnya sebenar sudah mendapat tenaga yang tidak optimum lagi.

*
Waktu Zuhur

Warna alam seterusnya berubah ke warna hijau (isyraq & dhuha) dan kemudian warna kuning menandakan masuknya waktu Zohor. Spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi perut dan hati yang berkaitan dengan sistem penghadaman. Warna kuning ini mempunyai rahsia yang berkaitan dengan keceriaan. Jadi mereka yang selalu ketinggalan atau terlewat Zuhurnya berulang-ulang kali dalam hidupnya akan menghadapi masalah di perut dan hilang sifat cerianya.. Orang yang tengah sakit perut ceria tak ?

*
Waktu Asar

Kemudian warna alam akan berubah kepada warna oren, iaitu masuknya waktu Asar di mana spektrum warna pada waktu ini bersamaan dengan frekuensi prostat, uterus, ovari dan testis yang merangkumi sistem reproduktif. Rahsia warna oren ialah kreativiti. Orang yang kerap tertinggal Asar akan hilang daya kreativitinya dan lebih malang lagi kalau di waktu Asar ni jasad dan roh seseorang ini terpisah (tidur la tu ..). Dan jangan lupa, tenaga pada waktu Asar ni amat diperlukan oleh organ-organ reproduktif kita

*
Waktu Maghrib

Menjelang waktu Maghrib, alam berubah ke warna merah dan di waktu ini kita kerap dinasihatkan oleh orang-orang tua agar tidak berada di luar rumah. Ini kerana spektrum warna pada waktu ini menghampiri frekuensi jin dan iblis (infra-red) dan ini bermakna jin dan iblis pada waktu ini amat bertenaga kerana mereka resonan dengan alam. Mereka yang sedang dalam perjalanan juga seelok-eloknya berhenti dahulu pada waktu ini (solat Maghrib dulu la .) kerana banyak interferens (pembelauan) berlaku pada waktu ini yang boleh mengelirukan mata kita. Rahsia waktu Maghrib atau warna merah ialah keyakinan, pada frekuensi otot, saraf dan tulang.

*
Waktu Isyak

Apabila masuk waktu Isyak, alam berubah ke warna Indigo dan seterusnya memasuki fasa Kegelapan. Waktu Isyak ini menyimpan rahsia ketenteraman dan kedamaian di mana frekuensinya bersamaan dengan sistem kawalan otak. Mereka yang kerap ketinggalan Isyaknya akan selalu berada dalam kegelisahan. Alam sekarang berada dalam Kegelapan dan sebetulnya, inilah waktu tidur dalam Islam. Tidur pada waktu ini dipanggil tidur delta dimana keseluruhan sistem tubuh berada dalam kerehatan.

Selepas tengah malam, alam mula bersinar kembali dengan warna putih, merah jambu dan seterusnya ungu di mana ianya bersamaan dengan frekuensi kelenjar pineal, pituitari, talamus dan hipotalamus. Tubuh sepatutnya bangkit kembali pada waktu ini dan dalam Islam waktu ini dipanggil Qiamullail.
Begitulah secara ringkas perkaitan waktu solat dengan warna alam. Manusia kini sememangnya telah sedar akan kepentingan tenaga alam ini dan inilah faktor adanya bermacam-macam kaedah meditasi yang dicipta seperti taichi, qi-gong dan sebagainya. Semuanya dicipta untuk menyerap tenaga-tenaga alam ke sistem tubuh.

Kita sebagai umat Islam sepatutnya bersyukur kerana telah di’kurniakan’ syariat solat oleh Allah s.w.t tanpa perlu kita memikirkan bagaimana hendak menyerap tenaga alam ini. Hakikat ini seharusnya menginsafkan kita bahawa Allah s.w.t mewajibkan solat ke atas hambanya atas sifat pengasih dan penyayang-Nya sebagai pencipta kerana Dia tahu hamba-Nya ini amat-amat memerlukannya. Adalah amat malang sekali bagi kumpulan manusia yang amat cuai dalam menjaga solatnya tapi amat berdisiplin dalam menghadiri kelas taichinya .

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print

TV2

Posted by Blog Rasmi YM Syed Abi Ghufran Al-Idrus 0 comments

PERHATIAN..SEELOKNYA GUNAKAN INTERNET DENGAN KELAJUAN MINIMUM 384 KBPS KE ATAS..BARU DAPAT TONTON DENGAN BAIKNYA

Baca Lagi..dan Jangan Lupa Share Kat Member..
Print
Related Posts with Thumbnails

Sekapur Sirih


Salam...Selamat Datang Ke Blog Sagasama ...Ini Merupakan Sambungan Daripada Blog Yang Lama ( blogsagasama.blogspot.com ) Kerana Blog Yang Lama Sudah Terdelete Secara Tidak Sengaja...Semoga Sahabat Sekelian Mendapat Manfaat Dari Blog Ini...

Email dan YM Admin : sagasue@yahoo.com

ADMIN : TIDAK ON LINE

free counter